04-10-07

Column - april 2006 Tranen met tuiten

Beste voetballiefhebbers,

Verwend verwend, door voetbalkunstenaars, champagne-voetbal of al het mooie wat voetbal kan bieden zijn jullie ook de voorbije maand aan verstoken gebleven. Of toch een lichtpunt: Nicolas Frutos, de man die op allerlei manieren ravage brengt in een verdediging van de tegenstander, maar nu ook hij voor een paar weken out is vrees ik dat wij terug het echte Anderlecht met "holder de bolder" voetbal gaan zien, al hoop ik van ganser harte dat de ploeg (ook zonder Frutos) blijft presteren. Al moet ik toegeven dat ik niet meteen een andere sluipschutter zie opdagen in de huidige kern, beter nog: we hebben met Mpenza een moraal kwetsbare speler in huis, te vergelijken met Seol, eentje die nooit zal doorbreken aan de top.

Ik erger mij dan ook mateloos aan de woorden van Herman Van Holsbeeck: "Mpenza kunnen we nog gebruiken" WAAR? Op de bank. Joeng joeng, een brave jongen zijn is tegenwoordig voldoende om een plaats te krijgen op de bank van Anderlecht, want dat is Mpenza wel. Ik vraag mij trouwens af wat Hugo Broos nu vind van zijn oogappel Mpenza, maar ja zoals altijd zal ook nu Hugo een fantastische uitleg klaar hebben, ik hoop trouwens dat hij dit leest, maar persoonlijk denk ik dat Hugo het heel druk heeft om de technische adviezen van Kevin (Vandenbergh) in de praktijk om te zetten. Ik ben er trouwens zeker van dat Broos zijn ervaring omtrent ontslagdepressie zal doorgeven aan de Caje.

Ceulemans Jan, een grote mijnheer: eenvoudig, doordacht en vooral recht voor de raap, gewoonweg een klasse trainer. Ceulemans was trainer bij Brugge, ja, maar wel met gebonden handen op de rug, aangezien Mijnheer Marc Degryse (die blij was van Sollied verlost te zijn) een volledig nieuwe (Anderlecht) stijl wou creëren, met zijn aangekochte bejaarde spelers moest Jan het maar doen. Uiteraard wanneer het dan mislukt sluipt die halve Hollander er van onder en zegt hij: "Jan kon de boodschap niet overbrengen". Marc Degryse is bij zijn eigen supporters kop van jut, en er zal nog veel moeten veranderen om hun vertrouwen terug te winnen, hij krijgt de verwijten van "De Mol van Anderlecht" naar zijn hoofd geslingerd. Wij Anderlechtenaren zeggen daarop "Neen Dank U, hou hem maar", wij hebben al genoeg van da soort in ons bestuur.

Persoonlijk vindt ik dat de straffe uitspraken de laatste tijd straffer zijn dan de sportieve prestaties van de ploegen, denken we maar aan de voorzitter van Beerschot over eigen kern, de voorzitter van Genk is al lang niet aan zijn primeur toe en Demol met zijn opmerkelijke plaatselijke tornado op Sclessin, of de jankende Ancioux of was het Van Der Elst. Het beste vond ik De Witte in de zaak Boussouffa: "Ze krijgen hem niet", vertelt een zelfzekere De Witte in De Gazet Van Antwerpen. En de dag voordien vertelt hij dat ze binnen een paar jaar willen meedoen voor de titel met een nieuw stadion (bouwdatum ??). Volgens mij zijn er al veel ploegen die geprobeerd hebben Anderlecht van de troon te stoten, denk maar aan Cordier van KV Mechelen, met als Uyterhoeven nog als enige supporter en Genk met hun grootse plannen. De Witte vergeet blijkbaar dat Anderlecht nog op bezoek komt, en wel met een verdediging, in tegenstelling tot Club Brugge.

Ik hoop trouwens dat de uitspraken van de Gent-voorzitter, spelers en supporters extra motiverend werken. Natuurlijk op sportieve wijze, in tegenstelling met wat er in Gent enkele jaren geleden gebeurde.

14:03 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.