04-10-07

Column - januari 2006 Dromen

Toen één van de webmasters mij vroeg om een column te schrijven voor deze website, zij ik meteen, och man loopt aan met uw sites. Na dit gezegd zijnde, dacht ik bij mezelf, hoe kan ik nu beter mijn frustraties van mijn favoriete voetbalploeg uiten,dan deze op het net kenbaar te maken. En zo gedacht zo gedaan, al kwam ik plotseling tot de vaststelling dat er helemaal niets te vertellen valt, ja zeker niets helemaal niets!!!

Een van de weinig heugelijke RSCA momenten waren de nominatie van 92 jarige Constant VDS tot grootste belg met zijn interview op Radio 1. Plots voelde ik mij bij het luisteren naar Constant weer een trotse en fiere supporter, en in mijn dromen flitste de dribbels van Lozano en Co. aan mij voorbij, en was voor mij een opsteker voor de volgende mach. Maar snel kwam ik weeral bedrogen uit, en moest ik nog maar eens vaststellen dat het Anderlecht van vandaag , nog maar een schim is van het Anderlecht van toen.

Niet alleen op sportief vlak maar ook op bestuurlijk vlak wordt er fameus geknoeid, of beter gezegd, is het normaal wanneer 50 a 60 % van het bestuur op zijn naam wordt beoordeeld ipv op zijn kwaliteiten zoals in alle verenigingen of bedrijven. Ik was dan ook alle staten toen Mijnheer Roger VDS op “De Zevende Dag” verklaarde dat hij de reddende engel is voor het Belgische voetbal te samen met Michel Preud'Homme. Volgens mij is Roger VDS een lomp verwend persoon die kost wat kost de titel van dictator bij Anderlecht wil blijven behouden, ook al gaat dit ten koste van de club, want het is toch algemeen bekend dat grote geldschieters niet zo welkom zijn bij het interne clubje in Anderlecht, want de vrees dat hun aandeel in club verminderd of zelfs uitdeind is groot.

Roger VDS zijn loon bij anderlecht is naar eigen zeggen zeer laag, wel volgens mij kan Mijnheer Roger met zo een laag loon overal terecht, maar waarom doet hij het niet? Precies, deze man verklaarde dat hij van de KBVB een prof bedrijf gaat maken met aan het hoofd een manager. Zou hij niet beter eerste grote kuis houden in eigen huishouden, te beginnen met hem zelf alvorens elders zijn wijze raad gaat verkondigen. Michel Preud'Homme, zijn partner bij de KBVB jankt hardop over de toekomstige verbeterde jeugdwerking te plannen, terwijl deze bij Standard Luik de jongeren aan kant houd voor een einde carrière zijnde oude Portugees.

Onze manager Herman VHB is volgens mij de pedalen volledig kwijt, net als zijn voorzitter zijn zij slechts een schim van hun voorgangers. Beiden goochelen ze met projecten zoals champagne voetbal, ultramodern jeugdcentrum, betere scouting, 2de ronde Champions League, Belgische Beker, nieuw stadion...? Niets van bovenvermelde doelen werden tot op heden verwezenlijkt, in tegendeel de tickets worden alsmaar duurder , en als toemaatje op de uitschakeling in de beker (tegen Geel) mogen de sterren op een welverdiende kerstvakantie op een luxueuze bestemming. Dat deze toemaatjes overbodig zijn, bewijzen de spelers van Zulte alle dagen, deze krijgen van mij dan ook alle respect, gezien de middelen.

Ook op individueel gebied bleek vorig jaar voor onze spelers geen succes, al was naar mijn mening Kompany de enige terechte winnaar, om de eenvoudige redenen dat Wilhelmsson enkel en alleen aan zijn transfer denkt, en zo ook speelt. Terwijl Conceiçao de gouden schoen won op basis van zijn opvallend agressieve instelling.

Beste RSCA-fans ik hoop dat er de volgende weken, maanden een gedaanteverwisseling gebeurd met onze club. Misschien tot volgende maand
.

13:46 Gepost door No | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.