04-10-07

Column - juni 2006 WK 2006 in Duitsland

Morgen is het zover, dan word in München het startschot gegeven voor het WK 2006 in Duitsland. Iedere voetballiefhebber gaat tussen 9 juni en 9 juli de de afstandbediening van vrouw lief in beslag nemen en tussen 16u-23u het grootste voetbalevenement likkebaardend volgen. Als Rode Duivel fan in hard en nieren doet het pijn het WK zonder hen te moeten volgen. Maar we moeten eerlijk zijn, deze lichting is niet zo sterk meer dan de vorige en werd verdiend uitgeschakeld. Ik ben benieuwd wat onze tegenstanders in de kwalificatiegroepen gaan doen. Spanje heeft een enorme sterke kern aangevoerd door Real Madrid-vedette Raul.

José Antonio Reyes, Fernando Torres, Carles Puyol, Cesc Fabregas, David Villa... Hoeveel faam deze spelers ook hebben, succes kende de nationale ploeg niet. Daar wil men dit WK komaf mee maken. Servië Montenegro is een ploeg met een haast onklopbare verdediging. In de kwalificatieronde slikte het amper 1 (!) doelpunt, nota bene in Spanje. En als je vooraan mannen hebt van het kaliber Kezman, dan weet je het wel. Ze staan gegroepeerd in de groep des doods samen met Nederland, Argentinië en Ivoorkust. Ze zullen dus hun beste beentje moeten voorzetten willen ze zich kwalificeren. Ik zie ze als outsider. Wie ik nog als revelatie zie, is Ghana. Het won meermaals de Africa-Cup en telt mannen als Essien in hun rangen. Zweden heeft ook een sterke kern en wordt volgens mij wat onderschat. Zlatan en co. doen zeker mee tot in de kwartfinales. 

Als we de favorieten eens in beschouwing nemen, dan komen we onvermijdelijk bij Brazilië terecht. Volgen insiders gaan Ronaldinho en co. op het ritme van de samba hun 6de wereldbeker tegemoet. Concurrentie voor de Seleçao moet vooral uit Europese hoek komen. Frankrijk, Engeland en vooral Duitsland willen eindelijk nog eens schitteren. Van buiten Europa is Argentinië kanshebber. Hopelijk beleven we een leuke strijd. Ik ben alvast benieuwd.

Na het WK beginnen de voorbereidingen op het seizoen 06-07. Anderlecht's ambitie is zoals elk jaar de titel en niets minder. Het haalde enkele jongens binnen met overvloed van talent. Maar karakter is ook een belangrijke factor. En dit misten we soms het vorige jaargang. Daarom vond ik het spijtig dat we Leonard niet polsten, echt een rots in de branding met een "over mijn lijk" instelling. Wie Sporting gaat verlaten, is nog niet helemaal duidelijk. Kompany, Wilhelmsson en Bassegio, van wie zeker was dat ze de club zouden verlaten, hebben nog steeds geen nieuw onderkomen gevonden en Anderlecht kan de stuivers wel gebruiken. Het moet zeker nog 2 verdedigers hebben, en ze aantrekken is niet gratis. Bij Standard hebben ze geen probleem met dit soort zaken. De spelers komen en gaan, en de solden zijn nog in zicht. Straks staat Conceiçao nog alleen op het veld, samen met Bossie. Al zal die moeten oppassen voor aardkluiten.

Nico - nico@rscafan.com

14:07 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.