04-10-07

Column - juni 2007 De weelde van Anderlecht

Op aanvallend gebied moet men bij Anderlecht niet klagen. Door de komst van Cyril Théreau heeft oefenmeester Franky Vercauteren genoeg keuze in aanvallend opzicht. De weelde was vorig seizoen al groot, maar dit jaar wordt de luxe zowaar nog groter. Vorig seizoen had Vercauteren de keuze tussen Frutos, Mpenza en Tchité als spitsen. Nu komt daar ook nog Cyril Théreau bij.

Met Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Pareja en Von Schlebrugge had Paars-wit vorig seizoen al een stabiele jonge verdediging, die vermoedelijk ook dit seizoen ongewijzigd zal blijven.

Ook in doel heeft Anderlecht twee keepers in hun rangen van international niveau. Een nog moeilijkere keuze voor de trainer van paars-wit is op het middenveld, waar het ook dit seizoen weer drummen wordt om basisplekje te veroveren, mede door de komst van Triguinho. Spelers als Van Damme, De Man, Legear en Goor of... zullen hun kelk moeten ledigen om de bank te vermijden.

Bovendien is er nog een langverwachte versterking voor dat middenveld op komst (beter bekend als box to box speler) wat het voor de vernoemde Belgen mogelijk nog moeilijker maakt om een plaats te veroveren in de basis. Het is dan ook niet onmogelijk dat Olivier Deschacht op bepaald ogenblik als enige Belg tussen de lijnen staat. Jammer maar helaas.

Steeds vaker stellen Belgische clubs en spelers zich jammerlijk zeer defensief, negatief en geldzuchtig op tegenover de Belgische trots dat RSC Anderlecht toch is. Heel vaak hebben de betrokken clubs of spelers hier later spijt van of verdraaien hun woorden om hun ontgoocheling op de gemiste kans te verbergen (zie Francois Sterchele).

Ook is het mijn diepste wens dat jonge spelers als Vadis, Legear, Lamah, Tioté en Co hun kans krijgen om hun talent te bewijzen en zullen doorbreken als basisspelers. Voor mij is dan ook onbegrijpelijk dat er naar een wisselspeler voor Wasilewski wordt gezocht terwijl paars-wit degelijke jonge verdedigers heeft.

Noël

14:20 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.