04-10-07

Column - maart 2006 Hollandse Arrogantie

We waren met zen allen blij toen bleek dat Belgacom het nieuwe voetbalcontract op zak had, met de daaraan verbonden VRT uitzendrechten. Ik twijfel er niet aan dat de wedstrijdverslagen van betere kwaliteit zijn dan bij de VTM.

Toch mist ik iets, noem het voor mijn part Hollandse arrogantie. Ook in het zo geprezen Studio1 op zondagavond is Frank Raes de enige gedurfde gladde tong, naar Vlaamse normen dan, de min of meer vaste panelleden vallen zwaar tegen. Schepens kan gewoon niet praten en Brusselmans zijn onnozelheden passen veel beter in een ander programma, zij maken het Belgisch voetbal gewoon belachelijk. En wat blijkt, er worden een paar Hollanders uitgenodigd, en meteen klimt de kwaliteit van het programma de hoogte in, langzaam maar zeker wordt het dan een aangenaam ronde tafel debat, waar de tongen van de gasten los komen.

Spijtig genoeg moet ik hierdoor vaststellen dat de kloof tussen bijvoorbeeld het Nederlandse Studio Sport en onze Studio1 heel groot is, niet dat ik een fervent Hollander ben, bijlange nie. Maar dat communicatie belangrijk is in de sport hoef je een Hollands sportman zeker niet te vertellen, en ja daar hoort nu en dan eens een beetje zever of leugens bij, we leven tenslotte niet in het Midden-Oosten, of mocht ik zelfs dat niet schrijven, ja lach maar, nu we ook al niet meer op onze aller betrouwbaarste staatsveiligheid kunnen rekenen.

Gelukkig is er de Politie nog met hun onnozele kostuumekes, vindt je niet,? Ik stel mij soms de vraag: waarom zulke kostuumkes?, dat vraagt toch om bureelagentjes, en zeker geen kordate misdaadbestrijding, dat zie ik toch niet zitten in die kledij. Maar enfin, de Politie is nog onze enige vriend, het probleem is dat de Politie die slogan iets te letterlijk neemt. Echt waar, het is zelfs zo erg dat er in plaatselijke Waalse regionen de slogan geld: Politie is de vriend van Allatta.

Bha, zegt Minister Dewael we zullen dit plaatselijk probleem bekijken en in de zaak Erdal mogen we alleen kijken en observeren, maar niet aankomen, terwijl hij zelf Greetje betaste i.p.v te bekijken op tv. Och mens wat is het hier in Belgenland een soepje aan het worden.

Tot als ik nog eens goesting heb.

14:02 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.