04-10-07

Column - september 2006 's Lands nummer 1

Anderlecht krijgt wel degelijk vaak de scheidsrechter mee in thuiswedstrijden. Dat is de conclusie van de krant Het Laatste Nieuws na een onderzoek van de wedstrijden van de afgelopen vijf seizoenen.

In totaal bestudeerde de krant 85 wedstrijden, waarvan Anderlecht 14 keer de punten cadeau kreeg. Daarbij onder andere de wedstrijd dit seizoen tegen Germinal Beerschot, maar ook het schandalige optreden van Joeri Van de Velde vorig seizoen tegen Lierse en de handsbalgoal van Nenad Jestrovic in de 5-1 zege tegen Club Brugge enkele jaren terug.

De krant, als het die naam nog waardig is, vergeet wel om er een tegenstudie bij te voegen hoe vaak Anderlecht benadeeld werd. Daar kunnen we dit (jonge) seizoen ook al een lijstje van aanleggen: Sander Debroux van STVV kreeg op de eerste speeldag geen tweede gele kaart nadat hij al enkele malen zware overtredingen beging, in die zelfde wedstrijd werd Juhasz in het strafschopgebied neergetrokken zonder een strafschop te krijgen, nog in diezelfde wedstrijd - en ook in die tegen Germinal Bleiters - werd Tchité meerdere keren onterecht afgevlagd wegens buitenspel nadat hij alleen op weg was naar doel. Bij die 5-1 zege tegen Club Brugge vergeet de krant ook te melden dat de gelijkmaker er kwam op vrije trap na een zuivere schwalbe van Nastja Ceh. Maar oh nee meneer, dat mogen we niet vermelden.

Misschien moet HLN dezelfde studie eens uitvoeren op de andere topclubs en dan een resultaat bekendmaken. Veel verschil zal er niet te vinden zijn.

En was het niet diezelfde krant die er van overtuigd was dat Kompany naar Lyon ging voor maar liefst 16 miljoen euro? Hadden zij die bevestiging niet gekregen uit 2 goede bronnen? Mooi staaltje van riooljournalistiek dus, als ze voor deze studie dezelfde bronnen bebruikt hebben, weten we wel beter dan dit.

En waar stond een artikel over de racistische spreekkoren van Germinal Beerschot? Juist, u raadt het al, nergens.

Eigenlijk kwam deze commotie enkel en alleen uit ten voordele van Anderlecht, mocht Anderlecht niet langer zoveel en voor zo'n luttele dingen in de krant komen, moeten we ons pas zorgen maken want dan zou Anderlecht niet meer kunnen zeggen dat het 's lands nummer 1 is en altijd zal blijven.

Greginho - greginho@rscafan.com

14:10 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.