15-11-07

Column - november 2007 "Het is nu aan jou Ariël"

Na het ontslag van Frank Vercauteren is het nu aan Ariël Jacobs om Anderlecht op het juiste spoor te trekken. Een vreugdekreet was er bij Ariël niet bij ,en hellemaal ongelijk hierom kunnen wij hem niet geven. Want het draait niet bij Anderlecht. Daar is iedereen het nu toch wel over eens. Vooral omdat veel dragende spelers niet in vorm zijn. Omdat Boussoufa geblesseerd is. Maar ook omdat ze bij paars-wit een rampzalig slecht transferbeleid hebben gevoerd. Iemand al gehoord van Triguinho?  En Jan Polak is misschien geen slechte speler, maar zeker ook niet de man die de boel zal rechttrekken. Bovendien is de verstandhouding met Biglia en Hassan niet optimaal. En dat waren twee sterkhouders van Anderlecht vorig seizoen. Tchité verkopen voor veel geld was misschien een unieke kans, maar het betekent ook zeker een stevige aderlating voor de Brusselaars. Zeker nu de ingehaalde vervanger Théréau een maat voor niets was, tenzij Jacobs de Fransman op de rails zou krijgen. Moet Anderlecht dan maar weer de portemonnee boven halen tijdens de winterstop?

Misschien zou het niet slecht zijn om ook eens in de eigen (jeugd)rangen te kijken. Haal de uitgeleende linkermiddenvelder Roland Lamah terug van Roda JC. Hij kan een man uitschakelen, is gemotiveerd en past bij Anderlecht. Want hoeveel diensten Bart Goor Anderlecht al geleverd heeft in het verleden, hij heeft zijn beste tijd gehad.

Ook de jonge Vadis Odjidja Ofoe verdient zijn kans in de verdediging die niet altijd even secuur uitverdedigt. De jongen doet de mensen dromen van Vincent Kompany en wordt zelfs al gevolgd vanuit Hamburg. Al heeft de jonge parel zijn blessure gevoeligheid als pijnpunt. Hopelijk zal Ariël Jacobs van systeem veranderen (als dat er al was). Polak op de bank (ook al heeft die veel geld gekost), Legaer op rechts en Frutos en Akin in de aanval. Akin is een spits, geen rechtermiddenvelder. Boussoufa is dan een handige wisselmogelijkheid. Met wat vers bloed en de cocktail van vorig jaar, kan Anderlecht weer onder stoom komen.

Het is nu aan jou Ariël. Althans, voorlopig.

20:26 Gepost door No in Column - RSCAfancom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.