04-10-07

Dames - Geschiedenis

De damesvoetbalploeg van RSC Anderlecht, Brussel D ’71, zag het levenslicht te Wemmel in 1971. Daar speelden ze ook tot in 1975, alvorens te verhuizen naar de oefenterreinen van het Heizelcomplex, het huidige Koning Boudewijnstadion. De club is ook één van de pioniers in het vrouwenvoetbal.

Getuige daarvan zijn de bestuursleden die ook belangrijke functies bekleden in de damesvoetbalwereld. De voorzitter, Lucien Paulis, is tevens voorzitter van de ‘Liga voor clubs van de nationale damesafdelingen.’, terwijl de secretaresse, Chris Vandenbossche, zetelt als ondervoorzitster in de ‘Nationale Commissie voor het Damesvoetbal van de K.B.V.B’.

Krachten bundelen met RSCA
Vanaf de oprichting van de D’71 tot de dag van vandaag speelde de ploeg zonder onderbreking in de eerste klasse van het damesvoetbal. Op 15 april 1993 werd dan gefusioneerd met RSC Anderlecht; deze fusie bood nieuwe perspectieven voor het Belgisch vrouwenvoetbal. De club verwacht nu meer respons van de media en sponsors. De bedoeling daarvan is om ook in deze sport te kunnen wedijveren met de wereldtop (USA, Italië, Duitsland, Scandinavië)...

14:40 Gepost door No in Dames - Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |